dinsdag 21 juli 2009

MULTIDOTLINE

Het nieuwe wegmarkeringssysteem MULTIDOTLINE is revolutionair op gebied van zichtbaar bij regenweer !

Een nieuw ontwikkelde machine legt thermoplastisch materiaal als regelmatige stippen naast elkaar met slechts een kleine tussenruimte van enkele millimeters. Daardoor wordt de lijn vanuit het zicht van een auto ervaren als een volle lijn.

Groot voordeel aan dit type markeringen is het feit dat het regenwater de kans krijgt om langs de zijkant van de belijning weg te lopen. De opstaande randen blijven daardoor op elk moment de koplampen van een voertuig weerkaatsen en daardoor blijft de lijn dus goed zichtbaar ook bij regenweer.

Een bijkomend voordeel is het rammeleffect dat veroorzaakt wordt wanneer een wiel de zijlijn raakt. Het thermoplastisch materiaal bestaat uit stippen met een hoogte van 3 tot 4 mm. Bij het overschreiden van de zijlijn ontstaat er een zacht rammelend geluid wat sterk genoeg is om de bestuurder er attent op te maken dat hij aan het indommelen is of dat hij zich buiten het rijvak gaat begeven.

Het nieuwe markeringssysteem MULTIDOTLINE kan gebruikt worden voor het markeren van alle soorten verkeerzones zoals wegen, autosnelwegen en parkeerterreinen die een hoge graad van lichtweerkaatsing bij regenweer vergen.

Geen opmerkingen: