woensdag 9 december 2009

Wegmarkering

Wegmarkering is het geheel aan tekens die op het wegdek staan aangegeven en het verkeer door middel van de visuele informatie geleiden. Wegmarkering omvat onder meer pijlen, strepen, doorgetrokken en onderbroken lijnen, haaientanden.

In de meeste Europese landen wordt één (witte) kleur gebruikt voor markeringen, in enkele landen ook geel en wit samen.

Tijdens werkzaamheden wordt, als de rijstroken voor een bepaalde tijdsperiode moeten worden verlegd, voor de aanduiding van tijdelijke rijstroken een gele wegmarkering gebruikt. De bestaande witte markering wordt, op de Nederlandse rijkswegen, gedurende die periode met een zwart product gedemarkeerd of weggestraald met water onder hoge druk.
Tijdelijke gele strepen (Duitsland)

Op Nederlandse autosnelwegen is, bij de onderbroken streep tussen de rijstroken, de afstand tussen twee strepen 9 meter, en de streep zelf 3 meter lang.

Viakan wegmarkering

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de gespecialiseerde sector van de wegmarkeringsproducten in verschillende landen van Europa heeft Christian van Kan, stichter en directeur van VIAKAN een stevige reputatie opgebouwd als professionele partner bij een groot aantal verantwoordelijken in de sector van het onderhoud van de weg (openbare besturen, machinefabrikanten, verfproducenten, applicateurs) en bij weggebruikersbonden (motorrijders, automobilisten, fietsers, voetgangers, slechtzienden, enz.)
Zijn kennis is niet beperkt tot de wegmarkeringsproducten, maar omvat evenzeer toepassingssystemen en het materiaal dat gevergd wordt voor een geslaagd werk.
Het is immers de combinatie van een goede verfformule, de juiste nastrooiparels, een aangepast toepassingsmateriaal, een correcte uitvoering, een degelijke opleiding en sensibilisering van de applicateur aan de applicatieomstandigheden die de duurzaamheid van de markering bepalen en de voordelige economische resultaten die er uit voortvloeien.

VIAKAN bvba-sprl Tel. : 02 331 25 63
Kasteelstraat 8b Fax : 02 331 25 62
1650 Beersel (Belgium) E-mail : info@viakan.be

Een partner als VIAKAN kiezen brengt u een ontegensprekelijke meerwaarde bij de aankoop van uw wegmarkeringsproducten en applicatiemachines.